Érdekel a pszichológia. Talán úgy is döntesz, szakmáddá teszed. Bizonyára él egy kép a fejedben arról, hogy egy pszichológus mit is tesz, amikor dolgozik. Ez a blog azért (is) jött létre, hogy ez a kép mielőbb közelebb kerülhessen a valósághoz és egy működőképes jövőkép motiválhassa a diákokat tanulmányaik során.

Érdekel a pszichológia. Oly annyira érdekel, hogy éveket, akár már évtizedeket is eltöltöttél vele: tanultál, diplomáztál és a napjaidat belengi a kutatómunka, a klinikai élet, a szervezetfejlesztés vagy a pszichológia bármely más területének szelleme. Ez a blog azért (is) jött létre, hogy mesélj a munkádról, arról ami megragadott benne, arról ami kihívást jelent. Neked van már rálátásod, hogy a 'nebulókra' hol lenne szükség.

Ez az a fórum, ahol tanulmányaidról, munkádról közérthető módon írhatsz és akár véleményt kérhetsz. Ez az a fórum, ami megteremti annak a lehetőségét, hogy kilépve a mindennapok szűk szakmai berkeiből, gondolataidat szélesebb plénum elé tárhasd és reflexiót kérhess egy szélesebb kognitív térben.

Váljon hasznunkra!

2012. október 29., hétfő

Könyvajánló: You are Not so Smart


Szabados Sándor könyvajánlója.


Nemrég olvastam ki egy zseniális könyvet David McRaney-től You are Not so Smart címmel. A könyv nem kevesebbre vállalkozott mint arra, hogy rengeteg pszichológiával, (azon belül viselkedéssel, motivációval stb.) kapcsolatos tévhitet szétoszlasson, és azok helyett tudományos magyarázatot adjon; mindezt szellemesen, humorosan, mindenki számára közérthetően teszi.

A könyv eredetileg blogként indult.

A könyv anyagának zöme podcast-tal elérhető.

A könyv trailer-je a YouTube-on.

A könyv pdf formában elérhető a KRE-s elsős levelezős évfolyam számára a Google Drive-on, a könyvajánló mappában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése