Érdekel a pszichológia. Talán úgy is döntesz, szakmáddá teszed. Bizonyára él egy kép a fejedben arról, hogy egy pszichológus mit is tesz, amikor dolgozik. Ez a blog azért (is) jött létre, hogy ez a kép mielőbb közelebb kerülhessen a valósághoz és egy működőképes jövőkép motiválhassa a diákokat tanulmányaik során.

Érdekel a pszichológia. Oly annyira érdekel, hogy éveket, akár már évtizedeket is eltöltöttél vele: tanultál, diplomáztál és a napjaidat belengi a kutatómunka, a klinikai élet, a szervezetfejlesztés vagy a pszichológia bármely más területének szelleme. Ez a blog azért (is) jött létre, hogy mesélj a munkádról, arról ami megragadott benne, arról ami kihívást jelent. Neked van már rálátásod, hogy a 'nebulókra' hol lenne szükség.

Ez az a fórum, ahol tanulmányaidról, munkádról közérthető módon írhatsz és akár véleményt kérhetsz. Ez az a fórum, ami megteremti annak a lehetőségét, hogy kilépve a mindennapok szűk szakmai berkeiből, gondolataidat szélesebb plénum elé tárhasd és reflexiót kérhess egy szélesebb kognitív térben.

Váljon hasznunkra!

2012. október 10., szerda

A motivációról

Az eheti Szondy-féle pszicho előadáson szó esett arról, hogy nem feltétlenül a jutalmazás az, amivel leginkább motiválhatóak vagyunk. Teljesítményünket sokkal inkább az fokozza, hogy ha pozitív módon viszonyulunk egy adott tevékenységhez.Dan Pink arról beszél az alábbi negyedórás videóban, hogy a munka világában elterjedt jutalmazással való ösztönzés nemhogy nem növeli a kreativitást és serkenti a hatékonyságot, de sok esetben kifejezetten károsan hat az emberek teljesítményére.

A video magyar felirattal elérhető itt.

Ha felirat nem szükséges, ez az előadásról készült felvétel angol nyelven:Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése