Érdekel a pszichológia. Talán úgy is döntesz, szakmáddá teszed. Bizonyára él egy kép a fejedben arról, hogy egy pszichológus mit is tesz, amikor dolgozik. Ez a blog azért (is) jött létre, hogy ez a kép mielőbb közelebb kerülhessen a valósághoz és egy működőképes jövőkép motiválhassa a diákokat tanulmányaik során.

Érdekel a pszichológia. Oly annyira érdekel, hogy éveket, akár már évtizedeket is eltöltöttél vele: tanultál, diplomáztál és a napjaidat belengi a kutatómunka, a klinikai élet, a szervezetfejlesztés vagy a pszichológia bármely más területének szelleme. Ez a blog azért (is) jött létre, hogy mesélj a munkádról, arról ami megragadott benne, arról ami kihívást jelent. Neked van már rálátásod, hogy a 'nebulókra' hol lenne szükség.

Ez az a fórum, ahol tanulmányaidról, munkádról közérthető módon írhatsz és akár véleményt kérhetsz. Ez az a fórum, ami megteremti annak a lehetőségét, hogy kilépve a mindennapok szűk szakmai berkeiből, gondolataidat szélesebb plénum elé tárhasd és reflexiót kérhess egy szélesebb kognitív térben.

Váljon hasznunkra!

2012. október 22., hétfő

Kulturális ajánló

Kulturális ajánló Szondy Mátétól

Yalom: Amikor Nietzsche sírt 
Anna O., a pszichoanalízis kialakulása, pszichológus attitűd

Bauer: A testünk nem felejt
a környezet, a viselkedés és a pszichoterápia (!) hogyan befolyásolja a géneket

És elkezdődött a Terápia, ami a pszichoterápiát mutatja be kevésbé hiteles módon, legalábbis az amerikai változathoz hasonlítva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése