Érdekel a pszichológia. Talán úgy is döntesz, szakmáddá teszed. Bizonyára él egy kép a fejedben arról, hogy egy pszichológus mit is tesz, amikor dolgozik. Ez a blog azért (is) jött létre, hogy ez a kép mielőbb közelebb kerülhessen a valósághoz és egy működőképes jövőkép motiválhassa a diákokat tanulmányaik során.

Érdekel a pszichológia. Oly annyira érdekel, hogy éveket, akár már évtizedeket is eltöltöttél vele: tanultál, diplomáztál és a napjaidat belengi a kutatómunka, a klinikai élet, a szervezetfejlesztés vagy a pszichológia bármely más területének szelleme. Ez a blog azért (is) jött létre, hogy mesélj a munkádról, arról ami megragadott benne, arról ami kihívást jelent. Neked van már rálátásod, hogy a 'nebulókra' hol lenne szükség.

Ez az a fórum, ahol tanulmányaidról, munkádról közérthető módon írhatsz és akár véleményt kérhetsz. Ez az a fórum, ami megteremti annak a lehetőségét, hogy kilépve a mindennapok szűk szakmai berkeiből, gondolataidat szélesebb plénum elé tárhasd és reflexiót kérhess egy szélesebb kognitív térben.

Váljon hasznunkra!

2012. október 2., kedd

A konstruktív vitáról

Ismeritek a ted.com oldalt?  Tele van érdekes előadásokkal, általában angol nyelven, de többségükhöz van magyar felirat is. A múltkori pályaszocializáción eszembe jutott, hogy lehet, más is érdekesnek találja a következő videót és talán többeket bátorít konstruktív kritikára.

Margaret Heffernan beszél arról, hogy a konfliktus, a nem egyetértés alapvető fontosságú a haladás, fejlődés szempontjából.

A videó megtekinthető angolul a YouTube-on, ezt gyorsan be is ollózom ide, és a ted.com-on angol és más feliratokkal, magyar sajnos még nincs.Nos, érdekesnek találtátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése