Érdekel a pszichológia. Talán úgy is döntesz, szakmáddá teszed. Bizonyára él egy kép a fejedben arról, hogy egy pszichológus mit is tesz, amikor dolgozik. Ez a blog azért (is) jött létre, hogy ez a kép mielőbb közelebb kerülhessen a valósághoz és egy működőképes jövőkép motiválhassa a diákokat tanulmányaik során.

Érdekel a pszichológia. Oly annyira érdekel, hogy éveket, akár már évtizedeket is eltöltöttél vele: tanultál, diplomáztál és a napjaidat belengi a kutatómunka, a klinikai élet, a szervezetfejlesztés vagy a pszichológia bármely más területének szelleme. Ez a blog azért (is) jött létre, hogy mesélj a munkádról, arról ami megragadott benne, arról ami kihívást jelent. Neked van már rálátásod, hogy a 'nebulókra' hol lenne szükség.

Ez az a fórum, ahol tanulmányaidról, munkádról közérthető módon írhatsz és akár véleményt kérhetsz. Ez az a fórum, ami megteremti annak a lehetőségét, hogy kilépve a mindennapok szűk szakmai berkeiből, gondolataidat szélesebb plénum elé tárhasd és reflexiót kérhess egy szélesebb kognitív térben.

Váljon hasznunkra!

2013. március 20., szerda

Könyvajánló: Thomas Müller: Bestiális emberek

Trenkáné Csom Henrietta ajánlójaAz író: Dr. Thomas Müller, Európa egyik vezető kriminál-pszichológusa. Munkássága különleges, hiszen azon kevesek egyike, aki a „mesterektől” akarta megtanulni, hogyan kell álcázni és hazudni, ezért aztán a megerősítetten őrzött fegyházakban folytatott beszélgetéseket sorozatgyilkosokkal, azzal a céllal, hogy különleges világukat megismerve sikeresebben lehessen felderíteni, és talán megelőzni további végzetes kimenetelű bűncselekményeket.

Voltam olyan szerencsés, hogy a könyv magyarországi megjelenése alkalmából szervezett sajtótájékoztatón személyesen hallgattam végig az író előadását, melyben gátlástalan sorozatgyilkosok, elvetemült gonosztevők sorsa, józan emberi ésszel fel nem fogható bűntettek elkövetésének az emberi elme mélyén rejlő motivációi tárultak elénk. A könyv fókuszában a bűncselekmény elkövetésének pszichológiai aspektusai állnak, az egyébként sokszor emberfeletti teljesítmény eredményeképp sikerrel zárult bravúros nyomozások mondhatni mellékesek.

 „ Minden emberi viselkedés szükségletorientált.” –ez a könyv egyik visszatérő fő gondolata, melynek fonalán az író betekintést enged több évtizedes nemzetközi munkásságába, melynek csak morzsáit hinti felénk, de valódi válasz helyett mindig csak újabb és újabb kérdéseket kapunk: vajon megfejthető-e a „gonosz kódja”?

Ajánlom bárkinek, de pszichológus hallgatóknak elolvasni KÖTELEZŐ!!!!!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése